Dit gerecht is een van de weinige gerechten met eend in Thailand en ook de meest bekende. De eend wordt geserveerd in een fruitige, scherpe rode curry en past erg goed bij Jasmijn rijst. Deze Thaise rode curry staat ook bekend als Gaeng Phed Ped Yang en kan ook bereid worden met kip. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het bereidt, lees je hieronder. Bekijk ook de bereidingsvideo Thaise Rode Curry:



Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 eendenborst, in reepjes gesneden
  • 1-2 eetlepels rode currypasta (afhankelijk van het gewenste pittigheid)
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 ½ eetlepels palmsuiker
  • 1 klein blikje ananas
  • 150 g kerstomaatjes
  • 150 g Druiven
  • 150 g paprika in reepjes gesneden
  • 10 stuks limoenblaadjes
  • 20 g Thaise basilicum (Horapa)
Voorbereiding:
  1. Zet de TomYang aan op thermostaat niveau 1, schenk 100 ml kokosmelk in de pan en kook de kokosmelk totdat het vet overblijft.
  2. Voeg de curry pasta toe en vermeng deze met het vet van de kokosmelk. Zet de TomYang op thermostaat niveau 2 en voeg vervolgens de rest van de kokosmelk toe en roer dit tot één geheel.
  3. Wanneer de curry begint te koken, voeg de tomaten, ananas, druiven, paprika, limoenblaadjes, vissaus en palmsuiker toe.
  4. Grill de eendenborst en start met het grillen van de huid van de eendenborst. Draai de eendenborst regelmatig totdat het gaar is.
  5. Roer de curry goed door en voeg de Thaise basilicum toe.
  6. Je Thaise curry is nu klaar, eet smakelijk! Deze past uitstekend bij Jasmijn rijst.
Tip: Voeg ananassap toe aan de curry. Dit geeft een heerlijk zoete en fruitige smaak.
 

Eet smakelijk!





| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

De waardering van www.tomyang-bbq.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.