Rundvlees wordt vaak gegrild in Thaise restaurants of geserveerd in soep. Dit geeft de soep een heerlijke smaak. Met dit recept bereid je vier creatieve variaties op de bekende Thaise burgers. Welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het bereidt, lees je hieronder. Bekijk ook de bereidingsvideo Thaise burgers:



Ingrediënten:
  • 600g rundvlees
  • 3 tenen knoflook , fijngehakt
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel chili, gehakt
  • 2 eetlepels Thaise basilicum, fijngesneden
  • 100g Gouda, in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels maïs uit een blikje
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel rode curry pasta
  • 1 eetlepel kaffir limoenblaadjes
  • plasticfolie
Bereiding
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en plaats deze in vier aparte bakjes.
  • Kruid één van de vier porties met rode curry pasta en kaffir limoenblaadjes.
  • Voeg aan elk van de andere 3 porties een eetlepel oestersaus, een eetlepel sojasaus en een fijngehakt teentje knoflook toe.
  • Bereid elk van deze drie porties op verschillende wijze: bereid er één met kaas, één met maïs en peterselie en één met chili en Thaise basilicum.
  • Verdeel het gehakt over vier gelijke porties en vermeng elk portie met de ingrediënten.
  • Leg de plasticfolie op je snijplank en voeg het gehakt toe uit elk balk toe. Rol de folie op in vorm van een worst. Je maakt dus vier rollen, van elk bakje één. Tip: zie de video, dit maakt deze stap duidelijk.  
  • Plaats elke rol met gehakt voor ongeveer 2 uur in de vriezer.
  • Haal de vier rollen uit de vriezer en snijd plakken van 2 tot 3 cm.
 Tips:
  • Bekijk de receptvideo.
  • Leg een voorraad aan, je kan bevroren vlees lang bewaren.
  • Varieer met verschillende typen vlees en ingrediënten. Wees creatief!  

Eet smakelijk!

 
 




| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

De waardering van www.tomyang-bbq.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.